top of page

Zwart-wit in alle rust

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Deze badkamer bewijst zonder twijfel dat een doordachte combinatie van zwarte en witte toestellen en details een verbluffend resultaat kan opleveren.

Na een eerste nieuwbouwproject in hun jongere - of zeg maar jongste - jaren kregen Kari en Jenneke de smaak van het bouwen opnieuw te pakken en besloten ze te verhuizen en een tweede woning te bouwen, waarbij de buitenkant de charme van een hoeve had, maar de binnenkant een eigentijdse uitstraling kreeg."Onze tienerdochters verdwijnen regelmatig voor zeer lange tijd in de badkamer. Onze jongste is een echte diva en geniet regelmatig van een lang bad met hapje, drankje, boek of serie." - Jenneke

Toen het op de look & feel van de badkamer aankwam, hadden ze aanvankelijk geen concreet idee. Voor de rest van het huis hadden ze al uitgebreide moodboards, Pinterest-borden en toonzalen verkend. De doorslaggevende inspiratie vonden ze echter in onze showroom aan de Singel. Daar vielen ze al snel voor een moderne, strakke opstelling, en binnen no-time hadden ze hun keuzes gemaakt.

Het resultaat mag er zijn en deze prachtige badkamer omvat onder andere:

  • Een ingebouwd Duravit ligbad in DuraSolid mat-wit met een op maat gemaakte omkasting.

  • Een Toilormade Centuria Stone Nox douchetub in massief composiet die naadloos aansluit op de tegelvloer.

  • Een Carlson glaswand voor de douche met mat-zwart beslag, voorzien van helder veiligheidsglas en een anti-kalk coating voor eenvoudig onderhoud.

  • Een Stocco meubel in lak (satin) met mat-zwarte greeplijst matwitte wastafeltablet met naadloos geintegreerde wastafels.

  • Een Carlson spiegel in een zwart frame met een strakke tablet onderaan.

  • Kranen uit de Ringo reeks en een CeraTherm C100 inbouwkraan voor de douche.

  • En tot slot werden er Frost legplanken gebruikt die een identieke look hebben als de tablet aan de spiegel, en Flat badhaakjes Matt Black.

Na de keuze van de stijl en de producten slaagden we erin om de volledige badkamer in slechts twee weken af te werken, na het installeren van leidingen, inbouwelementen en het gieten van de polybeton.


"Onze badkamer is een heerlijke plek om je klaar te maken. Het zonnetje schijnt er binnen, je kijkt uit op de tuin, en de ruimte is zowel functioneel als stijlvol. De afwerking van de tegels in verstek aan de badrand vind ik echt fantastisch!" - Jenneke

Ook al staat Kari bekend als een 'handige Harry' die graag zelf de handen uit de mouwen steekt, toch namen ze voor een complexe ruimte zoals de badkamer de professionals van The Makers onder de arm. Deze bouw- en renovatiedienst vertrouwt al jarenlang op de expertise en producten van Joossens, en Jelle van The Makers raadde het koppel ook aan om een waterverzachter te installeren in de technische ruimte, wat een absolute troef bleek voor het onderhoud.


Droom je zelf ook van een nieuwe badkamer?


233 weergaven0 opmerkingen
bottom of page